Ваше місто - Київ?

Виберіть Ваше місто
  • Івано-Франківськ
  • Виноградів
  • Дніпро
  • Київ
  • Кременчук
  • Луцьк
  • Львів
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Ужгород
  • Харків
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
Використовувані у виробництві меблів матеріали

Використовувані у виробництві меблів матеріали

13.08.2016

Перш ніж відправлятися по магазинах у пошуках нових дитячих меблів необхідно розібратися в матеріалах, які використовують у виробництві цього важливого елемента домашньої обстановки. Адже від цього залежить надійність, якість, довговічність виробів і, найголовніше, дитяче здоров'я. Поцікавтеся, які матеріали використовувалися при створенні меблів, попросіть сертифікати якості та відповідності товару. Сьогодні в меблевій індустрії використовується дуже багато різноманітних матеріалів і простому покупцю складно зробити вибір на користь одного з них, а часом самі назви нових матеріалів бентежать. Ця стаття допоможе Вам розібратися в часто використовуваних меблевих матеріалах:

  1. ДСП (деревостружкові плити) відноситься до основних матеріалів при виробництві меблів, виготовляється з деревної стружки і клею. У виробництві ламінованого ДСП бере участь плівка на основі термореактивних полімерів і меламінові смоли, які дозволяють добитися ідеальної імітації деревної фактури. Вони дозволяють декорувати поверхню забезпечуючи високу якість і підвищену стійкість до механічних і термічних пошкоджень, вологому середовищі. ДСП добре "тримає" форму, тому фурнітура у вигляді шурупів, цвяхів і ручок надійно кріпиться. При виготовлені дитячих меблів Cilek використовується ДСП класу Е1, так як він відрізняється екологічною чистотою, не містить формальдегідів і шкідливих смол. Кромочною стрічкою ПВХ проклеюються торці меблів з ЛДСП. Стрічка забезпечує захист від вологи, має достатню міцність і не містить шкідливих для дитячого здоров'я домішок.
  2. МДФ є не менш затребуваним матеріалом у виготовленні меблевих гарнітурів. Він являє собою спресовані плити, що складаються з деревних волокон і сполучних речовин. МДФ –це екологічно чистий матеріал, при його виробництві виключається використання фенолу і епоксидних смол, в ролі речовини, що склеює виступає природний, а не синтетичний матеріал. Крім того, МДФ досить міцний і довговічний, не піддається шкідливим впливам вологи і мікроорганізмів. Тому цей матеріал користується великою популярністю у виробників дитячих меблів Cilek.
  3. ДВП (деревоволокниста плита) – спресований гарячим методом листовий матеріал, що складається з деревних волокон і сполучних речовин. Має рівномірну міцну структуру, не жолобиться, не розбухає, однак нееластичний, через що, використовується лише для деяких частин меблів.
  4. Полістирол. Листи полістиролу мають високу міцність, ударостійкість і привабливу глянцеву поверхню. Мають вологовідштовхувальне покриття, тому використовуються навіть при виробництві душових кабінок. Турецька фабрика Cilek часто застосовує цей матеріал при створенні дитячих меблів для підлітків.
  5. Метал і ротанг. Металеві меблі міцні, довговічні і легкі в догляді, але категорично не підходить для дитячих кімнат, оскільки травмонебезпечні, мають велику вагу, дуже тверду і холодну поверхню.
  6. Деревина. У виробництві меблів з дерева часто використовують сосну, дуб і березу. Вироби міцні, екологічно чисті, але чутливі до механічних пошкоджень, підвищеної вологості, легко спалахують і, як правило, мають досить високу вартість.
  7. Фурнітура – це важлива складова при виготовленні меблів, але не завжди вона є лише показником дизайнерського рівня. То, з чого вона складається, має величезне значення, особливо для малюків, які все пробують на смак. Меблеві ручки, що використовуються в колекціях компанії Cilek, виготовлені з порцеляни або гіпсу – абсолютно безпечних для дітей матеріалів.

Компанія Cilek віддає перевагу якісним, безпечним і довговічним матеріалами, які витримують вагу і натиски енергійних і активних непосид. Меблі для дитячих кімнат Cilek не тільки вражають своїм оригінальним дизайном – вони функціональні, надійні, легкі в догляді і стійкі до подряпин.

 

Великий асортимент меблів для підлітків дитячих меблів та меблі для немовлят ви зможете знайти в нашому інтернет-магазині. Замовити меблі для дітей онлайн можна на нашому сайті www.cilekmebel.com.ua

Інші статті