Ваше місто - Київ?

Виберіть Ваше місто
  • Івано-Франківськ
  • Виноградів
  • Дніпро
  • Київ
  • Кременчук
  • Луцьк
  • Львів
  • Одеса
  • Полтава
  • Рівне
  • Ужгород
  • Харків
  • Хмельницький
  • Черкаси
  • Чернівці
Інтер'єр дитячих кімнат

Інтер'єр дитячих кімнат

12.08.2016

Найбільше щастя для батьків – це очі їхніх дітей, які світяться від радості. Для посмішки свого чада мами і тати поспішають подарувати дитині щоденне свято перетворивши дитячу кімнату в маленький казковий світ. Навколишня обстановка формує естетичне сприйняття, творчі здібності і всебічний розвиток дитя, тому вкрай важливо обміркувати кожен аспект в оформленні дитячого простору. У молодіжній кімнаті повинна панувати більш стримана атмосфера, що розташовує до праці і розвитку. Не варто забувати, що дитині необхідні практичні меблі для комфортного сну, плідних занять, розваг та ігор. Пам'ятайте, що дитячі меблі повинні бути не тільки зовні привабливими, але і багатофункціональними. Предмети декору не повинні займати багато місця, інакше замість затишку можна домогтися ефекту хаосу і нагромадження, на полицях має вистачати місця для дитячої літератури і розвиваючого приладдя. Перш ніж приступати до прикраси кімнати, зверніть увагу на деякі деталі: переконайтеся, що використовувані меблі для дитячих кімнат і матеріали екологічно безпечні. Всі важкі предмети декору встановлюйте подалі від краю полиць. Уникайте гострих кутів і слизьких підлогових покриттів в кімнаті маленької дитини. Сховайте всі шнури і електроприлади, які можуть становити небезпеку для малюка. Віддавайте перевагу тільки якісним меблям, перевіряйте надійність кріплень навісних полиць. Намагайтеся дотримуватися певного стилю в оформленні. Враховуйте вік, інтереси і хобі дитини/підлітка. Обов'язково обговоріть дизайн інтер'єру з господарем «житла» і вислухайте його думку, адже навколишнє оточення не повинно викликати негатив і йти врозріз з дитячими уявленнями про затишок. Кольорове рішення повинно відповідати підлозі і перевагам мешканця – дівчатка обожнюють рожеві і червоні відтінки, а хлопчикам симпатизують сині та зелені кольори. Меблі для кімнати підлітка повинні бути просторі – упевніться, що в кімнаті залишається достатньо місця для активних ігор.

Декорування стін. Дуже великим простором для польоту фантазії є стіни. Ви можете розфарбувати їх своїми руками, залучити до творчої праці малюка або скористатися послугами професійних художників. Оптимальним рішенням буде використання фактурних шпалер під фарбування. Для гармонії з меблями і різними предметами декору, фон для поверхонь краще вибирати нейтральних відтінків, тоді в подальшому Вам не важко буде переоформити кімнату в будь-яку іншу тематику. Ідеї пейзажів можуть бути самими різними – тут вже все залежить від дитячих уподобань. Дівчаток порадують метелики, принцеси, феї, квіти і природа, а хлопчикам до душі морська, космічна, піратська і гоночна атрибутика. Більш бюджетною альтернативою розпису стін є використання наклейок, дитячих колажів стікерів і постерів з улюбленими героями дитини. Перетворити дитячу кімнату Ви зможете і за допомогою фотошпалер. Тут слід врахувати, що займати вони повинні менше половини площі стін. Тема також вітається будь-яка – для юного мандрівника підійде барвиста карта світу, для маленької любительки тварин – лісові звірятка, птиці та мешканці морських глибин. Якщо ж Ваша дитина захоплена відразу декількома темами, і йому важко зробити вибір на користь однієї з них, не об'єднуйте різні за змістом елементи декору. Відмінним рішенням буде візуально розбити територію на зони, встановити в них меблі і предмети, відповідні задумом.

Декор стелі - справа витратна і трудомістка, і якщо Ви не плануєте оновлювати його кожні пару років, то до вибору малюнка слід підходити з особливою усвідомленістю. Діти дорослішають, і те, що їм подобається сьогодні, через деякий час буде викликати лише сором і дискомфорт. Сонечко, хитромудрі хмари і усміхнений місяць на блакитному тлі прекрасно будуть виглядати в кімнаті новонародженого і дитини дитсадівського віку. Для школяра краще вибрати більш нейтральне оформлення або теми зі смисловим навантаженням. Універсальною прикрасою стелі є зоряне небо. Це модно, красиво, підходить для дітей всіх вікових категорій і будь-якого складу характеру. Космічна тема на стелі заспокоїть занадто темпераментну дитину. Маляті, тільки початківцю шляху розвитку – дасть поштовх до нових пізнань, а дітлахи, які всім цікавляться, будуть черпати творчу наснагу.

Для прикраси підлоги магазини надають величезний вибір килимів і підлогових покриттів. Якщо в кімнаті знаходиться зовсім маленький чоловічок, який тільки вчиться ходити і більшу частину часу проводить на підлозі, зупиніть свій вибір на яскравому дитячому килимку – він не дасть малюку переохолодитися і захистить від травм під час можливого падіння.

Що стосується декорування підліткових кімнат, то тут все дещо складніше. Найчастіше підростаючі діти шукають зону для самовираження в своєму приміщенні. Облаштовувати кімнату, дотримуючись лише власних поглядів, не зовсім коректно по відношенню до чада. Щоб не провокувати конфлікти і уникнути розбіжностей, знайдіть компроміс. Дітям в перехідному віці притаманні не тільки зміни настрою, але і захоплень, тому постери, які сподобалися сьогодні, незабаром будуть замінюватися іншими за змістом фотографіями і наклейками. Щоб зберегти цілісність стін, прикріпіть до поверхні коркову дошку або фрагмент фанери для потреб підлітка. Тут він зможе помістити фото кумирів, рок атрибутику або зроблені власноруч фотознімки. А для того, щоб дошка не виглядала стороннім елементом у інтер'єрі, пофарбуйте її в колір, відповідний шпалерам кімнати. Було б непогано виділити затишний куточок для хобі і декорувати відповідно до захопленнями дитини його заслугами та нагородами. Ця зона стане своєрідним місцем сили підлітка, тут він буде відпочивати фізично, прослуховувати музику, займатися улюбленою справою і черпати енергію для нових завоювань вершин.

 

Великий асортимент меблів для підлітків дитячих меблів та меблі для немовлят ви зможете знайти в нашому інтернет-магазині. Замовити меблі для дітей онлайн можна на нашому сайті www.cilekmebel.com.ua

Інші статті